Nyheder

 

 

 

 

 

 

Technic Nyheder

 

 

 

 

 

 

 

ProCon Group køber Scanel International A/S’ vindaktiviteter

4. februar 2019

Claus Søgaard Poulsen, tidligere adm. direktør hos Scanel International A/S, har netop indgået aftale om overtagelse af Scanels vindaktiviteter. Målet er en fordobling af både omsætning og antal medarbejdere i løbet af få år.

 

Fra 2014 frem til 2018 stod Claus Søgaard Poulsen i spidsen for nordjyske Scanel International A/S. I perioden udviklede han en offshore vind-forretning, der i dag er størst på markedet inden for transition pieces – de såkaldte TP’er, der indeholder de tekniske installationer, som via søkabler forbinder vindgeneratoren til elnettet. Her varetager offshore vind-specialister alt lige fra design og installation til service og vedligeholdelse.

 

Direktør og indehaver af ProCon, Claus Søgaard Poulsen, har store forventninger til Scanels vindaktiviteter, som han netop har erhvervet. Han ser en solid forretning med stort vækstpotentiale, som han vil fortsætte under navnet ProCon Wind Energy A/S.

 

Planer om vokseværk

»Vi har en god udgangsposition: Ejerkredsen bag ProCon er velfunderet, og der er allerede skabt et stærkt fundament, som vi kan bygge videre på«, fastslår Claus Søgaard Poulsen.

 

Målsætningen for ProCon inden for offshore vind er en fordobling af både omsætning og antal medarbejdere inden for de næste tre år.

 

Nyt ben i forretningen

At få offshore vind ind som et nyt forretningsområde hos ProCon styrker virksomhedens position som elteknisk specialist inden for udvalgte kerneområder og føjer 50 medarbejdere til staben, fortæller Claus Søgaard Poulsen.

»Med overtagelsen følger alle aktiviteter og medarbejdere, så vi får stærke kapaciteter og kompetencer ombord. Scanel har de seneste år udviklet sig markant på området, og kundeporteføljen tæller en række danske og udenlandske kunder«, siger Claus Søgaard Poulsen og fortsætter:

 

»Det er derfor en stor glæde og fornøjelse, at jeg sammen med velkendte medarbejdere nu har mulighed for at genoptage udviklingen af det forretningsområde, som jeg selv var en del af i 2014-2018«, siger Claus Søgaard Poulsen om overtagelsen.

 

Tilbage til kernen

Om frasalget udtaler de to direktører og ejere af Scanel International A/S:

 

»Frasalget af vindaktiviteterne sker på baggrund af et ønske om at vende tilbage til rødderne i marine-, skibs- og olieindustrien«, siger Palle Thordal Lavrsen, og Ole Thue Hansen supplerer:

 

»Det er ikke vores kerneforretning at arbejde i vindbranchen. Derfor er vi ikke længere de rette ejere. Vindaktiviteterne er bedre tjent med en ny ejer, der kan udnytte potentialet og vil udvikle forretningsområdet fremadrettet«.

 

Begge ejere af Scanel International A/S og Claus Søgaard Poulsen fra ProCon ser frem til et tæt samarbejde omkring fælles kunderelationer.

 

Ejerskabet er trådt i kraft den 1. februar 2019. Vindaktiviteterne vil fremover operere under navnet ProCon Wind Energy A/S med danske afdelinger i Aalborg, Aarhus og Esbjerg samt datterselskaber og repræsentation i Polen, Tyskland, England, Taiwan og USA.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Claus Søgaard Poulsen, direktør og indehaver i ProCon

csp@procon.as  •  +45 4122 2222

64 år ung iværksætter træder ud af komfortzonen

Oktober 2018 • Starter nytænkt el-entreprisefirma

Med 40 års erfaring i el-branchen og flere store forretningsmæssige succeser i bagagen kunne man måske godt tillade sig at slappe lidt af.  Bare ikke hvis man er en af de mest erfarne iværksættere i el-branchen, Claus Søgaard Poulsen. Han har nemlig startet firmaet ProCon med hovedsæde i Aarhus.

 

”Kunderne efterlyste en entreprenør, der turde træde ude af komfortzonen og gøre op med plejer, så bygherrerne kan få kvalitet til tiden”, fortæller Claus Søgaard Poulsen.

 

ProCon A/S er specialiseret leverandør af el-installationsprojekter til etagebyggeri, erhvervsbyggeri og totalrenoveringer. En strømlinet og fokuseret forretningsmodel giver kunden en reduceret og effektiv byggeperiode.

 

”Vi har et tæt partnerskab med vores kunder, hvor vores erfarne projektfolk bistår med udformning af projektet og med strømlining af indkøbs- og planlægningsprocesser. Inden byggeriet går i gang, optimeres og bemandes projektet med kompetente og målrettede ressourcer”, siger Claus Søgaard Poulsen.

 

Brancheorganisationerne forudser, at der i 2025 vil mangle 7.500 elektrikere – så for at kunne give kunderne det de ønsker sig, nemlig kvalitet til tiden, valgte Claus Søgaard Poulsen at gå nye veje.

”ProCon har et stærkt netværk af dygtige, faglærte elektrikere i de øvrige EU-lande. Det betyder, at vi hurtigt kan sammensætte det helt rigtige hold af effektive håndværkere til den givne opgave.”

 

ProCons EU-elektrikere er på forhånd udvalgt specifikt til danske opgaver.  Der er orden i ansættelses- og arbejdsforholdene, danske regler er opfyldt, de er uddannet i ProCons produkter og har gennemført en god introduktionsproces.

 

”Vi har indgået et partnerskab med tekniske institutioner i EU, hvoraf nogle nu tilbyder en ’ProCon-faglinje’ for ambitiøse byggefolk, der gerne vil udvælges til vores opgaver for danske kunder.”

 

Claus Søgaard Poulsen - der også er Formand for Classic Race Aarhus og Konsul for Den Slovakiske Republik - glæder sig til at komme i gang med projektet – og til at levere effektiv og strømlinet elinstallation til det danske marked. 

Klamsagervej 16, DK-8230 Åbyhøj

Tlf: +45 4152 5300

© 2019 ProCon Technic A/S: CVR 39773937